Gallery - Doctor’s surgery by TAF

Rate this item
(0 votes)

words Johanna Agerman

"Here's the inspiration bag," says Mattias Ståhlbom, one half of TAF. He is holding up a plastic bag full of sticking plasters and gauze instead of fabrics and colour samples. The surgery's reception has been crafted out of a patchwork of different white and beige materials, copying the tones of the mess in the plastic bag.

TAF was asked to create the reception, waiting areas, examination rooms and toilets and decided to make the surgery predominantly white to instil a feeling of wellbeing. "It was a rewarding project because so little has been done within healthcare when it comes to contemporary design, so anything we did was an improvement on what was there before," says Gabriella Gustafson, the other half of TAF.

The monochrome look is set off by yellow accents throughout such as the Yes chairs by Björn Dahlström. The manager of the surgery was so inspired by the TAF interior that he bought matching yellow clogs for all of the staff.

A collection of classic glass pendant lamps by Swedish manufacturer Zero adds to the individual feel of the waiting room, not making the interior too uniform.

We featured this and other recent TAF projects in the June issue of icon, currently in stores.

Read 9906 times

Leave a comment

Click to show